Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’assetjament escolar ha centrat la darrera xerrada educativa a l’AVV del Molí d’en Rovira

Es tractava d’un acte que pretenia generar un espai de reflexió i informació dirigit als pares i mares, però també al conjunt de la comunitat educativa.

Aquest dissabte al matí, el local de l’associació de veïns i veïnes del Molí d’en Rovira, ubicat a la plaça de Vilanova, va acollir una nova xerrada sobre educació. En aquesta ocasió, se centrava en l’assetjament escolar i anava a càrrec de dues professional del centre Espai. Es tractava d’un acte que pretenia generar un espai de reflexió i informació dirigit als pares i mares, però també al conjunt de la comunitat educativa. Montse Miracle, mestra i psicopedagoga, explicava que alguna de les senyals que ens poden ajudar a saber que un infant pateix algun tipus d’assetjament poden ser el fet de no voler anar al centre escolar, estar més irritables, partir manca de son o bé no explicar què fa i les relacions que estableix a l’escola.

Al seu torn, la psicòloga infantil i psicoterapeuta Núria Casanovas apuntava que situen l’agressor i la víctima al mateix sac, ja que l’agressor també és una víctima més. A més, afegia que per gestionar una situació d’assetjament cal intervenir en el gruix de persones que no actuen directament, però que en són còmplices.

Les expertes apuntaven que tot i que hi ha un descens de l’assetjament físic, creix de manera procupant el denomenat ciberassetjament o assetjament a les xarxes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: