Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’antropòleg basc Ritxar Bacete ha tancat el cicle «Despullant el masclisme»

Bacete considera que falten homes no masclistes que siguin referents igualitaris i per això acaba de publicar, també en català, el llibre El poder dels nois amb el propòsit que els nens que el llegeixin s’alliberin dels estereotips masclistes.

Aquest dimarts al vespre, la sala d’actes de l’Escorxador va acollir la darrera de les conferències del cicle “Despullant el masclisme” organitzat per la Cultural Llibreria. En aquesta ocasió, la xerrada moderada per la periodista Anna Vallhonesta, comptava amb Ritxar Bacete. Nascut a Vitoria-Gasteiz, és escriptor i treballador social especialista en polítiques d’igualtat, paternitat positiva, economia del desenvolupament, feminisme i masculinitats. Antropòleg de formació, és autor de Nuevos hombres buenos. La masculinidad en la era del feminismo, un assaig que va dedicat als homes pacífics i cuidadors, als homes bons que han existit sempre. Amb una prosa viva i interessant, l’autor aprofundeix en allò que ha estat històricament ser home i demostra els beneficis que suposa per als homes renunciar als privilegis del masclisme a canvi d’alliberar-se de les servituds que comporta per a ells mateixos. 

El cicle, que va començar el passat mes d’octubre amb l’escriptor i activista David Fernández i l’il·lustradora i directora de videoclips Lyona que van fer una defensa de la cultura com a eina de transformació i de la lluita col·lectiva. Seguia amb l’antropòloga, escriptora i guionista Maite Carranza que va abordar la perspectiva de gènere a la literatura infantil i juvenil. El cicle també ha comptat amb la participació de Montse Barderi, escriptora, comissària de l’Any Pàmies i guanyadora del premi Prudenci Bertrana 2019 que va oferir la ponència «La masculinitat segons Teresa Pàmies»

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: