Diumenge, 5 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca recull el premi #Rezero per la campanya “Adeu plàstics”

El guardó reconeix la tasca feta per l’Ajuntament de Vilafranca en favor de reduir els plàstics d’un sol en el funcionament diari de l’administració, com també en els mercats municipals i els comerços

El passat dijous, l’Ajuntament de Vilafranca, va recollir de mans de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Teresa Jordà, el premi #Rezero 2019 en la categoria d’administració per haver tirat endavant la campanya “Adeu plàstics”.
Aquest premi el lliura la Fundació prevenció residus i consum, i l’any passat va anar a parar a l’Ajuntament de Barcelona pel projecte de reducció de gots de plàstics d’un sol ús a les guinguetes de la platja.
La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Lourdes Sánchez, explicava que estaven satisfets amb aquest reconeixement que de fet era per tota la campanya. El gran objectiu és fer de Vilafranca una ciutat lliure de plàstics l’any 2020.
La campanya “Adeu plàstics” es va iniciar la primavera del 2019, des dels serveis de Promoció Econòmica, Salut i Consum, Comunicació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, i amb el suport de l’equip d’educació ambiental de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès Garraf. La primera fase va centrar-se en substituir les bosses de plàstic d’un sol ús del mercats sedentaris de la vila facilitant bosses alternatives.
Amb tot, la campanya ha comportat una feina molt transversal dins l’Ajuntament i tots els serveis han fet esforços per poder reduir l’ús de plàstics d’un sol ús. Aquest diumenge, per exemple, en el marc de la Mitja Marató de l’Espirall, ja no es van donar ampolles de plàstic sinó que tots els avituallaments es feien amb gots compostables i reutilitzables.
Recordem també que el premi lliurat dijous coincideia amb l’inici de la segona fase de la campanya, en què s’incidirà en els comerços que venen a granel productes com fruita i verdura, fruits secs i llaminadures i en els mercats ambulants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: