Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La sala Zazie projecta el film ‘Muros’ de la mà d’Amnistia Internacional dins del Solidaritats

El documental deixa entreveure en caure el Mur de Berlín es creia que els murs de separació eren part del passat però la realitat és totalment la contrària.

El passat 15 d’octubre, en el marc del Solidaritats 2019, estava prevista la projecció del documental ‘Muros’ de Pablo Iraburu i Migueltxo Molina però com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem es va postposar. Finalment aquest dimarts al vespre es va dur a terme l’activitat que organitzava Amnistia Internacional Penedès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca. El film té l’objectiu de mostrar la situació que es viu encara avui dia a molts països, fins i tot a Espanya, i en la qual s’està incomplint l’article 13 de la Declaració dels Drets Humans.

El documental deixa entreveure en caure el Mur de Berlín es creia que els murs de separació eren part del passat però la realitat és totalment la contrària. Tal i com declaren els seus directors, mai en la història de la humanitat s’havien construït tants murs, tanques, reixes, filats, rases o muralles en diverses parts del planeta. El film parla de la vida de persones que viuen en una banda o altra del mur que separa EEUU de Mèxic, Sudàfrica de Zimbaue o, sense anar més lluny, Espanya del Marroc a Melilla.

Amnistia Internacional ha volgut denunciar i posar de relleu aquesta situació ja que creuen que és fonamental informar la societat del què passa al nostre voltant. Les persones tendim a oblidar allò que no ens afecta directament i per això, afegeix Pau Solís, cal fer un ‘bombardeig’ d’informació, ja sigui amb documentals, notícies als mitjans o xerrades, per evitar que aquests problemes passin desapercebuts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: