Dimarts, 28 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP demana que s’aturi el Polígon Industrial Sant Marçal-Cal Vies

Proposa que es prioritzi l’elaboració del Pla Territorial del Penedès.

Sobre el projecte de polígon industrial Sant Marçal-Cal Vies, situat entre Castellet i la Gornal, l’Arboç i Castellví de la Marca, la Junta Directiva de la FEGP ha fet públiques diverses consideracions.
Destaquen que fa 8 anys que s’està treballant el Pla Territorial del Penedès, que ha d’aportar una visió global del territori i mentre aquest pla no estigui acabat, no consideren recomanable fer una modificació puntual per implantar una nova activitat logística, en tot cas el que caldria és accelerar els treballs del Pla Territorial.
Pensen que la ubicació d’aquests grans equipaments industrials, per la seva necessitat i abast, requereixen d’una anàlisi profunda i d’un consens amb dimensió de país, que prevegi les adequades compensacions pels territoris que hagin d’acollir-les.
Entenen que no s’han de fer actuacions aïllades sense tenir una visió integral del territori, sent el paisatge i la vinya uns dels seus valors mediambientals més rellevants, amb un fort impacte econòmic i social a protegir i compatibilitzar amb el desenvolupament de noves activitats.
I finalment, abans d’obrir-se a nous desenvolupaments, pensen que cal arribar a la convicció que les actuals disponibilitats estan esgotades, contemplant la revisió dels actuals polígons industrials ja existents al Penedès, amb la finalitat que de la seva reforma, potenciació o reorientació es pugui respondre adequadament a les necessitats existents.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Tertúlia d'actualitat
Programa diari conduït per Josep M Soler

Penedès Televisió

18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana
18:30
Tot jazz
Un recorregut per la història del jazz vista des de Catalunya
19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: