Dissabte, 18 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La clàssica de castells de 8 torna a ser vermella

Els Xicots de Vilafranca completen a la Diada del Roser la primera Torre de 7 de l’any, al que poden sumar el 3 de 8 i el 4 de 8.

A poc d’acabar la temporada castellera, els Xicots de Vilafranca, que encara els quedarà visitar Granollers el proper dissabte, han pogut completar la primera clàssica de 8 pisos, que no podien fer amb tot descarregat des de Santa Tecla a Sitges, el setembre de l’any passat.

Una temporada d’impàs per als vermells vilafranquins que al menys acabaran el 2019 amb els mateixos resultats que el 2018. Han obert la diada del Roser, diada que tanca la temporada castellera vilafranquina, amb un treballadíssim 3 de 8, el tercer de l’any i que no feien des de la Festa Major. Han seguit amb l’esperada estrena de la Torre de 7, que han fet amb més facilitat de l’esperada. Sembla que ja li han trobat una alineació de futur. Una bona noticia el fet de poder fer per 21a. temporada consecutiva la torre. A la tercera i quarta ronda s’han encallat amb dos intents desmuntats de 4 de 8, de mida molt tancada. Cinquena ronda, i a la tercera la vençuda, amb un tronc igual de tancat i treballat, però que han volgut fer si  o si. El dotzè quatre de l’any que els permetia sumar la millor actuació de la temporada. A Granollers estaria bé poder tornar-hi.

Per la seva banda els Castellers de Barcelona amb menys efectius dels previstos i una baixa destacada de tronc ha descarregat el 4 de 8, el 7 de 7 i la Torre de 7, tres castells que la setmana vinent a la Festa Major del Clot, a Barcelona, volen aixecar un pis més e intentar no perdre la categoria de colla de 9 pisos. També hi han estat presents la Colla Jove Castellers de Sitges, que després de la seva diada, on van assolir el castell de 8, han presentat a Vilafranca una diada acord amb les camises desplaçades. Han complert amb el 3 de 7, el 4 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla carregat, després d’un intent previ.

La novetat de la diada ha estat la presència dels Falcons de Vilafranca, convidats pels Xicots arrel de la celebració del seu 60è. Aniversari. Han fet diverses figures com l’escala de 10, la pira 6×5 o la piràmide drets de 5. Han portat a plaça també un intent de pilar de 6 aixecat per sota.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: