Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jaume C. Pons Alorda presenta ‘Ciutat de mal’, la novel·la guanyadora del premi Pin i Soler

Jaume Cristòfol Pons Alorda presenta demà a Barcelona la seva segona novel·la ‘Ciutat de mal’, guanyadora del premi Pin i Soler.

‘Ciutat de mal’ va sortir al carrer al setembre de la mà d’Angle Editorial, després que Pons Alorda rebés el passat mes de maig el 29è premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. ‘Ciutat de mal’ està protagonitzada per tres personatges que sobreviuen en una societat dictatorial i inhumana dirigida per un misteriós constructor. Són un escriptor, una dona embarassada i una dona geperuda que, a banda de voler deslliurar-se de la repressió que pateixen, també han d’abordar els seus propis conflictes interns.

‘Ciutat de mal’ pren el testimoni de ‘Faula’, la primera novel·la del poeta, narrador, traductor i professor d’escriptura mallorquí establert a Vilafranca, i estira de referents que aquella història va deixar enlaire.

Tot i que el nou treball de Pons Alorda transcorre en una realitat futurista i distòpica, l’autor reivindica la seva actualitat i «hiperrealisme», amb una preocupació latent per la repressió, l’emergència climàtica i la deshumanització de la societat.

L’autor ha volgut construir un engranatge on la força del contingut i l’entusiasme per la llengua conviuen i es retroalimenten.

‘Ciutat de mal’ és també una novel·la radicalment feminista, protagonitzada per dones poderoses, i plena de referents literaris que, per a l’autor, funcionen com un homenatge, d’una banda, i com el prisma que li ha servit a ell per interpretar el món.

La presentació a Barcelona de ‘Ciutat de mal’ serà aquest dijous a les set de la tarda a la Llibreria La Impossible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: