Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es preparen els actes entorn del 25N amb una conferència centrada en l’abús sexual infantil

Els actes per commemorar el Dia Internacional contra la violència masclista comptaran amb xerrades, tallers, la presentació d’un llibre, teatre i cinema.

Aquest dimarts en roda de premsa, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, acompanyada de la responsable del SIAD, Teresa Planas ha presentat els actes que es faran entorn del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista. Arroyo va començar la roda de premsa recordant que, segons dades oficials, en el que portem d’any han mort 51 dones per violència masclista. Va continuar destacant que un any més es vol posar èmfasi en aquesta xacra que no només s’ha de tenir present el 25 de novembre sinó cada dia de l’any. L’acte principal serà la conferència institucional que enguany se celebrarà el 26 de novembre sota el títol ‘L’abús sexual infantil en el marc de la violència masclista’ a càrrec de Vicky Bernadet.
Previ a aquest dia es faran actes a la vila com la xerrada sobre matrimonis forçats a càrrec de la Llum del Nord el 21 de novembre o el taller d’autodefensa personal femenina els dies 22 i 23 a l’espai jove La Nau. El programa d’actes seguirà el dia 27 de novembre amb la presentació del llibre ‘De la poma a la pantalla; amor, sexe i desig a l’època digital’ de Marta Roqueta; al dia següent es farà una roda de lectures de textos de creació pròpia a càrrec de ciutadans i ciutadanes. També hi haurà Teatre-Fòrum el dia 29 amb ‘25N: I a tu…com t’agrada?’ i els actes finalitzaran el 2 de desembre amb cinema i la 7ena edició del programa ‘Conegudes (també) a casa’ amb la projecció del film ‘Casa de ningú’ a la Sala Zazie.
Per la seva banda, la responsable del SIAD, Teresa Planas, explicava que un any més l’Escola d’Art Arsenal ha fet el disseny del cartell i el programa d’actes del 25N. Però també donava un toc positiu dins la gravetat de la situació de violència masclista que encara patim avui dia. I és que hi ha dones que, amb l’ajuda del servei del SIAD i el suport psicològic, són capaces de sortir d’aquest malson i ressorgir a la vida.
Des de la regidoria d’Igualtat fan una crida a la ciutadania perquè participin en tots els actes que s’han preparat per agafar consciència d’aquesta realitat i ajudar a fer-la més visible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: