Divendres, 18 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC suspèn els primers mesos del govern municipal a Vilafranca

Els republicans reclamen a JxV que trenqui el pacte amb el PSC.

Els republicans han convocat als mitjans de comunicació per fer una valoració del que han anomenat ‘els primers 155 dies del govern a Vilafranca’. Gemma Urgell s’han queixat d’opacitat i manca de transparència, amb ‘un us partidista dels suports de l’ajuntament que no garanteixen pluralitat’, o la negativa de fer processos participatius.
Pere Sàbat ha qualificat de ‘suspens absolut’ els primers dies del govern amb casos com la manca de control de les obres del Vinseum. També ha lamentat que no s’apliquin decisions acordades pel propi ajuntament, per exemple en l’àmbit dels serveis funeraris. Sàbat ha lamentat la que considera una manca de participació en debats que afecten al territori.
Salvador Campamà critica ‘l’aplicació de polítiques conservadores’, amb retallades per exemple en ajuts a l’escolarització o un model urbanístic al Pla del Carrer del Comerç que qualifica ‘d’antisocial’.
Montse Espinosa, lamenta la presència d’una sola dona dins de la junta de govern local.
Finalment la portaveu republicana, Mònica Hill, demana el trencament del pacte de govern davant les diferències entre JxC i PSC en l’actual situació política que viu el país.
Hill considera que els primers dies de govern han estat un suspens i assenyala la manca de planificació de ciutat, sense un pla d’habitatge, un de mobilitat o un altre de dinamització comercial.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: