Diumenge, 5 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC ha celebrat la segona jornada sobre el patrimoni cultural i vitivinícola

Amb el nom «Repensem el barri del vi. Arquitectura, cultura, nous espais i usos i participació ciutadana» els republicans van organitzar una taula rodona, aquest divendres al local dels Falcons, per reflexionar sobre com replantejar barris industrials com el del Molí d’en Rovira.

L’acte comptava amb la participació del director del Museu del Ter Carles Garcia, el membre d’Amics del REC d’Igualada Jordi Carner, amb el membre de l’associació Manel Caro i el REC.O Roger Mula, l’arquitecte David Agustín i la copropietària d’una nau patrimonial Anna Alegret.

Des d’ERC van creure oportú organitzar unes jornades per posar en valor les naus i els diferents espais del barri del Molí d’en Rovira. Els republicans creuen que des de l’Ajuntament no s’ha fet una bona feina per donar a conèixer aquests espais per a poder valorar-los i prendre conciència de la importància que tenen. Respecte al pla del carrer del Comerç, creuen que calen més equipaments, una millor conservació de les naus i una major participació ciutadana. En aquesta segona sessió, a més, volien posar a l’abast de la ciutadania exemples de casos similars als de Vilafranca a través d’una taula rodona. La regidora republicana, Gemma Urgell, lamentava que l’escassa participació ciutadana i el fet que el govern no hagi pres la iniciativa d’informar i d’implicar als veïns i veïnes.

Un dels exemples que es van posar sobre la taula va ser el de l’antiga filatura de cotó convertida en el Museu del Ter a Manlleu, tal com explicava el seu director Carles Garcia. Garcia exposava que Vilafranca no es pot explicar sense el patrimoni industrial i insistia que hi ha pocs exemples d’altres barris industrials tan compactes com el Molí d’en Rovira que s’haguin recuperat. Tot i que apuntava que no hi ha una solució fàcil, cal lluitar-hi. Al seu torn, el membre d’Amics del REC d’Igualada Jordi Carner relatava que al barri del Rec d’Igualada van aconseguir aturar una modificació del POUM.

Els republicans van titllar d’especulació urbanística, apuntant que «el que s’ha fet al barri i ha estat modificar el POUM per donar privilegis als grans propietaris perquè puguin construir més pisos per compensar la no utilització de les naus».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: