Divendres, 18 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Entre l’Alt Penedès i el Garraf actualment hi ha 129 joves  migrats sols acollits

Entre l’Alt Penedès i el Garraf actualment hi ha 129 joves migrats sols acollits

Aquest dimecres al matí es va constituir a la Delegació del Govern del Penedès la Taula territorial d´atenció als joves migrats sols al Penedès-Garraf.

És una eina que ha de servir per treballar coordinadament des dels diferents departaments de l´administració catalana amb els ajuntaments, consells comarcals i entitats socials, per tal de millorar l´acollida i la inclusió dels menors que arriben a Catalunya.
Actualment entre l’Alt Penedès i Garraf hi ha 129 joves migrats sols acollis en centres de la Generalitat. Concretament a l’Alt Penedès hi ha quatre municipis que els acullen.
La reunió, convocada pel delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, va comptar amb la presència de representants dels municipis de Vilafranca, Vilanova, Sant Pere de Ribes, Sitges i Sant Sadurní i amb representants dels consells comarcals de l´Alt Penedès i el Garraf, representants de les entitats socials Diagrama, Actua, Gedi i Càritas, a més de representants dels departaments de salut, ensenyament, immigració, atenció a la infància i joventut, treball i interior.
L´objectiu de la taula és el de trobar espais de coordinació al territori per veure com es poden millorar els canals d´articulació pel que fa a l´acollida dels menors migrats sols que arriben a Catalunya i, sobretot, coordinar i crear sinergies entre tots els agents implicats.
“La nostra preocupació és acollir amb garanties els joves emigrats sols que arriben a Catalunya buscant un futur millor” ha remarcat  el delegat del govern, Pere Regull, i en aquest sentit ha apel·lat als assistents a treballar conjuntament per poder donar resposta a aquestes expectatives. “Aconseguir això passa per tres elements claus: formar-los, poder-los incorporar al mercat laboral i aconseguir la seva inclusió social. I  això només ho podem fer de la  mà de tots els agents implicats, de forma transversal des del govern  i de la ma del tercer sector i, molt especialment, dels ens municipals i dels consells comarcals que són,  en definitiva,  els que acullen aquests centres on aquest joves van a viure”,  ha afegit Regull.
La taula territorial es reunirà periòdicament amb la voluntat de ser un espai útil de treball i poder acompanyar aquests joves en la seva transició en la vida adulta perquè puguin esdevenir ciutadans de ple dret.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: