Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos aprova unes bases pioneres al Penedès per fomentar un Carnaval no-sexista

Les carrosses participants que difonguin exclusivament música lliure de sexisme rebran una subvenció de 150 euros i de 90 euros les comparses.

El ple extraordinari de Santa Margarida i els Monjos celebrat aquest passat dilluns va aprovar la modificació de les bases generals i específiques per atorgar subvencions de participació a la rua de Carnaval del proper 2020 i que promouen la igualtat de gènere, un punt que esdevé pioner a les bases dels carnavals dels municipis del Penedès i del Garraf. Això comportarà que les carrosses participants que difonguin exclusivament música lliure de sexisme i basada en el respecte envers les dones rebran una subvenció de 150 euros i de 90 euros les comparses. D’altra banda, per als participants que compleixin la resta de requisits establerts en les bases, les carrosses rebran 50 euros i els grups i comparses 30. En el plenari d’octubre i en una reunió posterior amb els grups municipals es va consensuar la modificació de les bases del Carnaval. Tot i així, finalment les bases només es van aprovar amb els vots favorables del PSC, mentre que PA-CUP es va abstenir i ERC i JuntsxCat hi van votar en contra. Una de les mesures que es volen impulsar és la creació d’una comissió de seguiment que avaluarà les lletres de les cançons incloses en el llistat que ha de presentar cada participant. Durant la rua, diversos voluntaris es repartiran per comprovar que les músiques utilitzades s’ajusten als requisits de no masclisme i respecte envers les dones.
Per a l’equip de govern, l’objectiu és “sensibilitzar els participants en la igualtat amb un reforç positiu i no en la prohibició”. D’aquesta manera es vol continuar en la línia iniciada l’any passat de foment de música no sexista, una voluntat que ara queda regulada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: