Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 25N posa de manifest la necessitat de prevenció per combatre les violències masclistes

L’assembla feminista La Ruda convocava aquest dilluns al vespre una marxa de torxes silenciosa per commemorar el 25N, dia internacional contra la violència masclista.

La trobada s’iniciava a les vuit del vespre a la plaça de la Vila al voltant d’una pancarta amb el lema ‘25N: Ens maten. Contra la violència masclista, autodefensa feminista’. Allà va tenir lloc la lectura del manifest, que començava amb una condemna enèrgica a totes les violències que viuen les dones.

El manifest continuava denunciant els «sistemàtics incompliments» per part de les administracions de tots els àmbits en matèria de prevenció i educació. I posava el focus en la necessitat de prevenir les violències i fomentar la recuperació de les dones que les pateixen.

Després de la lectura del manifest, els Castellers de Vilafranca, els Xicots i els Falcons van alçar els seus pilars i, tot seguit, es va iniciar la marxa de torxes silenciosa pels carrers de la vila, que va congregar unes 300 persones. En arribar a la plaça Jaume I va tenir lloc una performance.

Una de les assistents a la concentració era la Judit Navarro, de Sant Miquel d’Olèrdola, que explicava que considera imprescindible sortir al carrer i manifestar-se en un dia com el 25 de novembre.

A banda de la marxa de torxes, l’assemblea feminista ha organitzat altres actes, com un concert aquest divendres i una jornada feminista que tindrà lloc amb diverses activitats durant tot el dissabte. La majoria dels actes es faran al Casal Popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: