Dijous, 16 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dissabte es presenta de la primera novel·la de David Puertas “El pianista cec” a l’Agrícol

Dissabte es presenta de la primera novel·la de David Puertas “El pianista cec” a l’Agrícol

Aquest proper dissabte a les 7 de la tarda s’inicien les sessions del cicle “A l’agrícol parlem de música” que enguany consta de cinc sessions dedicades a la literatura de caràcter musical.

‘El pianista cec’ editada per Pagès Editors és la primera novel·la de David Puertas, reconegut divulgador musical, periodista i escriptor. Puertas col·labora habitualment amb les institucions musicals més rellevants del país com a músic i divulgador, però aquest cop ha entrat de ple en el món de la ficció per fer parlar personatges com Mozart o Beethoven i enllaçar-los amb l’època actual de la mà d’un jove músic que fa de pianista de vaixell. El llibre apropa a la història del primer creuer amb bandera espanyola que va navegar pel Mediterrani als anys 90. La veu del narrador és la del pianista de bord, un jove barceloní que al llarg de les pàgines va aprenent moltes coses, més enllà d’acompanyar boleros o tocar cançons de moda. El piano del vaixell es converteix en el personatge sobre el que gira una història plena de música.
Hi juga un paper important el mestre de piano ja que, abans de tocar una peça musical, el mestre li explica al protagonista com va ser escrita aquella obra, qui va ser-ne el compositor, li explica alguna història referida a aquella peça que connecta el jove estudiant amb la seva pròpia experiència. Després, el pianista del vaixell té vivències que d’una o altra manera tenen a veure amb allò que li havia explicat el mestre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: