Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca va acollir divendres una doble sessió per recordar el centenari de Joan Brossa

En el marc de l’any Brossa s’han fet a Vilafranca diferents activitats amb la voluntat de donar a conèixer tant l’obra com la personalitat de Joan Brossa.

La primera de les activitats es va fer a l’Agrícol, organitzat per la seva secció literària i amb la participació de Glòria Bordons, filòloga i vicepresidenta de la Fundació Joan Brossa. A partir de les 12 del migdia va oferir una xerrada a alumnes de batxillerat dels instituts de Vilafranca i Sant Sadurní.

Bordons explicava, tot just abans de començar, que malgrat que facin 100 anys del seu naixement, l’obra de Brossa continua sent molt actual, tant per la temàtica que tracta, com per la manera com ho fa.

Els alumnes van poder escoltar algunes de les obres de Brossa recitades allà mateix, o també algunes de les moltes que hi ha a les xarxes socials. Un exemple, i també per l’actualitat del moment, un poema titulat ‘Final’ que va escriure Brossa el dia de la mort de Franco i que va recitar entre altres Miguel Poveda.

Bordons destacava la interdisciplinarietat de Brossa com a un dels seus al·licients a l’hora de fer-ser atractiu per el públic més jove.

La segona proposta que tenia veure amb l’any Brossa era una proposta teatral que es feia a la societat La Principal de Vilafranca.

Amb el títol ‘Brossa enrabiat’ arribava a la sala 1 del Casal una proposta escènica de Lluís-Anton Baulenas a partir de la desconstrucció dels ‘Poemes de Revolta’ escrits per Joan Brossa entre 1943 i 1978.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: