Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’ha despertat a toc de matinades per recordar l’1 d’octubre

Aquest ha estat un dels actes promogut per l’entitat Tot República, que des del dimecres passat ha estat organitzant la segona Setmana de la República a Vilafranca.

Com ja va passar l’1 d’octubre del 2017 i l’any passat, a les set de la matinada unes tres-centes persones s’han concentrat a la plaça de la Vila de Vilafranca i acompanyades per un grup de grallers i timbalers han iniciat un recorregut pels carrers del centre amb el toc de matinades, habitual de la Festa Major.
L’últim acte serà aquest vespre amb una concentració acompanyant els músics per la llibertat al Parc Primer d’Octubre, a la nova zona enjardinada de cobertura de les vies del tren.
Des de l’organització de la Setmana de la República recorden que els actes substitueixen la marxa de torxes i es mostren satisfets amb el resultat de la segona edició.
La setmana es va iniciar el dimecres 25 de setembre amb una tertúlia sobre el català i ha comptat com a element de reflexió destacat amb unes jornades sobre el nacionalisme i identitat que s’han estat celebrant a l’auditori del Fòrum Berger-Balaguer amb molt èxit d’assistència. La primera taula de les jornades va comptar amb Salvador Cardús i Jordi Graupera, la segona amb Edgar Straehle i Diana Corominas i la tercera, celebrada aquest dilluns ha comptat amb Vicent Partal i Joan Manel Tresserras.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: