Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i altres municipis suspenen tota l’activitat institucional en els propers dies

En un comunicat institucional l’Ajuntament informa de la suspensió de l’activitat institucional i l’agenda d’actes de l’equip de govern per als propers dies.

Aquesta suspensió inclou també el Ple ordinari que l’Ajuntament de Vilafranca havia de fer demà, dimarts. En canvi farà, a les 7 de la tarda, un ple extraordinari en resposta de la sentència del suprem i per a demanar l’amnistia de les persones preses polítiques catalanes.
La resta d’activitat quedarà supeditada a les decisions i mobilitzacions que tinguin lloc ens els propers dies. El Consell Comarcal de l’Alt Penedès també ha suspès tota l’activitat institucional aquesta setmana però convoca un ple extraordinari per a aquest dijous 17 d’octubre a 2/4 de 8 de la tarda.
D’altra banda, altres ajuntaments de la comarca també han comunicat l’aturada de l’activitat institucional en resposta a la sentència. Són, per exemple, Sant Sadurní d’Anoia i Sant Martí Sarroca. Sant Sadurní suspèn la seva activitat fins dijous que ha convocat un Ple extraordinari per a aprovar la Moció de resposta a la Sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’Amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’Autodeterminació. L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha emès un comunicat considerant la sentència de desmesurada ja que no tan sols no ajuda a resoldre el problema polític, sinó que l’agreuja, fent més ampla i profunda l’esquerda entre els pobles. Com a mostra de rebuig, Sant Martí també ha suspès tota la seva activitat institucional i l’agenda de l’equip de govern.
El consistori assegura que dins les properes 72 hores també celebrarà un ple extraordinari. Altres municipis de l’Alt Penedès han confirmat que al llarg d’aquesta setmana també duran un ple extraordinari de rebuig, alguns d’aquests pobles són Sant Llorenç d’Hortons, El Pla del Penedès, Puigdàlber, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelles, Subirats, Santa Fe, La Granada, Avinyonet, Castellví, Les Cabanyes, Pacs o Font-Rubí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: