Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 4.000 persones van arribar a Vilafranca en la primera etapa de la Marxa per la Llibertat

Els participants van ser rebuts per nombrosos ciutadans que els van animar. La gran majoria es mostraven convençuts de la necessitat de fer sentir la veu del poble en resposta a la sentència.

Poc abans de les 8 del vespre va arribar a Vilafranca la columna de la Marxa per la Llibertat que sortia aquest dimecres al matí de Tarragona. Gairebé 4000 persones es van mobilitzar per a fer aquest recorregut que passava pel Tarragonès, el Baix Penedès i l’Alt Penedès tot seguint l’AP-7 i tallant el trànsit al seu pas en direcció Barcelona. Algunes persones van fer a peu aquesta primera jornada des de Tarragona i d’altres es van anar incorporant pel camí. L’Àgata Prats és de Valls i amb les seves companyes van fer el recorregut des de Torredembarra, amb el convenciment que és una obligació mobilitzar-se i respondre a la sentència del Tribunal Suprem.

Tot i el cansament explicava que el malestar i rebuig a la sentència del Suprem les feien perseverar, i tot i anar a dormir a casa, pensaven ser dijous al matí novament a Vilafranca per tal de continuar la marxa fins a Barcelona. Ella té el convenciment que la sentència ja estava dictada, però que no podran amb la força de la gent unida demanant la llibertat dels presos polítics i la independència de Catalunya.

Molta va se també la gent que es va voler acostar fins a la sortida de l’autopista a l’alçada de Santa Margarida i els Monjos per veure com arribava la marxa i donar ànims als participants. Carles Sas considera que era un moment que quedarà per el record, i considerava que ens trobem davant d’un problema polític que no es pot solucionar amb sentències judicials.

Entre els qui van arribar a Vilafranca a peu hi havia també Nicolàs Garcia, vice president del Consell Departamental del Pirineu Oriental. Considera que els càrrecs electes d’arreu haurien ser manifestant-se per demanar la llibertat dels presos polítics.

Explicava que cal defensar el dret a decidir dels catalans, tant del Nord com del Sud, sobre el seu futur.

El cansament i els quilòmetres a les cames no van impedir que milers de persones aconseguissin el seu propòsit d’arribar a la capital de l’Alt Penedès, tot convertint la marxa també en un acte festiu i familiar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: