Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una caminada pels camins de la transhumància permet conèixer millor aquesta activitat ramadera

Amb aquesta activitat es va voler posar en valor la relació entre agricultura i ramaderia al Penedès, aprofitant que el cultiu de la vinya permet l’ús dels camps per a pastura durant força mesos.

Dissabte al matí, i en el marc dels actes de la Festa de la Transhumància que acollia Santa Margarida i els Monjos, es va dur a terme una caminada amb l’objectiu de donar a conèixer els camins de la transhumància i la seva importància per a l’activitat agrícola i ramadera de la comarca. En aquest sentit, Joan Rovira, estudiós de la transhumància, conduïa aquesta caminada i explicava que l’agricultura i la ramaderia són dues activitats que van molt lligades. En el cas del Penedès, el fet que la vinya permetés la pastura des del final de la verema fins el moment en que brota el cep, facilitava que fos un territori atractiu per els ramaders sobre tot de la zona de la Vall de Toses.

Al llarg de la caminada, que sortia de l’aparcament del cementiri del nucli de Santa Margarida, s’anava explicant com es feia aquesta arribada dels ramats al Penedès, i la seva distribució per les diferents masies i camps que els acollien.

Així, es van poder veure alguns dels equipaments i infraestructures que encara avui són operatives, i es va poder coincidir amb algun dels remats d’ovelles que encara són al territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: