Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ProVegueria Penedès organitza unes jornades per debatre quin model de vegueria vol el territori

Aquest proper mes de novembre es duran a terme quatre jornades de debat al territori del Penedès per tal de parlar sobre diferents qüestions relacionades amb el desenvolupament de la Vegueria Penedès.

L’entitat ProVegueria Penedès ha volgut tirar endavant aquesta iniciativa que vol servir per elaborar i sistematitzar a partir de la participació ciutadana les bases d’un creixement ordenat i amb visió de futur per definir quin model de Vegueria es vol, a partir de diferents àmbits. Així es parlarà sobre territori, infraestructures i regió agroalimentària; Empresa i coneixement; Cultura i patrimoni i el model turístic.

Des de ProVegueria Penedès, Fèlix Simón recordava que enguany fa 10 anys que el govern va decretar l’àmbit del Penedès, i prop de tres que es va acordar desplegar els serveis territorials. Simón apuntava a més que fins ara no s’ha fet pràcticament res.

Simón considera que cal continuar reivindicant aquests drets que té el territori ja reconeguts i que encara no s’han concretat.

A banda però d’aquesta tasca de reclamar que s’abordi el desplegament dels serveis territorials, ProVegueria Penedès vol fer també tasca de difusió i estudi sobre el territori.

Per això han organitzat aquestes quatre jornades que han d’acabar amb un congrés per recollir-ne les conclusions que es feria el 21 de febrer de 2020. De fet, el dia després que finalitzi el termini que té el Govern per aquest desplegament.

Així, els propers 9, 16, 23 i 30 de novembre es faran aquestes jornades preparatòries a Igualada, El Vendrell, Vilanova i Vilafranca per tal de parlar sobre les diferents qüestions que s’han considerat són rellevats a l’hora d’organitzar el territori. Per participar-hi únicament cal acostar-se a les sessions i tenir ganes d’aportar. El 21 de febrer de 2020 es feria el Congrés amb el títol ‘El Penedès al servei de les persones’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: