Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Periodistes i fotògrafs penedesencs rebutgen les detencions i càrregues contra companys d’ofici

Un centenar de professionals de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf han signat un manifest en solidaritat als companys i companyes de professió que cobreixen les mobilitzacions a les capitals catalanes.

En aquest document, expressen el seu rebuig a les detencions i càrregues policials que estan patint companys i companyes de professió que aquests dies cobreixen les mobilitzacions i els aldarulls que s’estan donant a les quatre capitals catalanes com a resposta a la sentència del judici de l’1 d’octubre.

Els signants d’aquest comunicat consideren que periodistes i reporters gràfics hagin de patir la repressió policial violenta en el seu exercici professional «és un greu atac al dret a la informació i, per tant, una vulneració flagrant dels drets democràtics de la ciutadania». Aquesta violència, apunten, «constata les pèssimes condicions de treball de laprofessió». En aquest sentit, volen posar en valor la valentia dels seus companys i el seu compromís de ser al lloc dels fets per explicar i documentar allò que passa malgrat el risc al qual s’exposen. Aprofiten per expressar també el seu rebuig «a les escridassades que reben periodistes mentre fan la seva feina a peu de carrer». Creuen que «cal destapar les males praxis quan es produeixen, i l’audiència té tot el dret a manifestar-ho quan això succeeix, però la generalització que sovint es duu a terme no fa més que criminalitzar de forma global mitjans i periodistes que exerceixen la seva feina amb professionalitat».

Els periodistes del Penedès – Garraf agraeixen la tasca dels companys i companyes que posen el coll, cada dia, en la cobertura informativa sigui a tocar de casa o a l’altra punta del món, Perquè sense bon periodisme, no hi ha llibertat».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: