Dilluns, 18 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Mas, Marc Colomer i Maiol Roger debaten sobre ‘fake news’ en una taula rodona al Vinseum

L’auditori del Vinseum va acollir, dimarts al vespre, una taula rodona al voltant de les ‘fakes news’ sobre el procés independentista.

L’acte estava organitzat pel Comitè Llibertat Vilafranca i comptava amb Pere Mas, Marc Colomer i Maiol Roger com a experts del món de la comunicació que van analitzar, moderats per la periodista Mònica Hernández, com es construeixen els relats entorn el moviment independentista. Pere Mas, sotsdirector del programa de TV3 Preguntes Freqüents, explicava que una ‘fake new’ és una mentida de tota la vida, que sempre n’hi ha hagut, però que ara amb la irrupció de les noves tecnologies es propaga més ràpid.

Els ponents van fer una crida a llegir diversos diaris per combatre les ‘fake news’, tal com apuntava Maiol Roger, sotsdirector del programa Planta Baixa de TV3 i excap de política del diari ARA.

Més enllà d’analitzar el fenomen de les ‘fake news` i d’explicar els intringulis de l’ofici dels periodista a base d’exemples i anècdotes personals i professionals, també hi va moment per l’autocrítica. En aquest sentit, Marc Colomer, director de l’Agència Catalana de Notícies, explicava que en un moment de polarització la feina és més complexa i es poden cometre errors com ara no qüestionar prou allò que els explicava la classe política. Tot i així, apuntava que això serveix com a experiència per aprendre’n.

El Comitè Llibertat de Vilafranca és un col·lectiu impulsat per membres de la societat civil de Vilafranca amb l’objectiu de reclamar l’alliberament dels dirigents republicans de la presó i el retorn dels de l’exili.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: