Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola rebutja la sentència del procés i exigeix l’amnistia dels presos polítics

Olèrdola rebutja la sentència del procés i exigeix l’amnistia dels presos polítics

En un ple extraordinari de caràcter urgent celebrat aquest dimarts a la nit, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una moció de rebuig a la sentència condemnatòria del procés.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables d’Agrupació per Olèrdola, ERC i JxO, mentre que el regidor del grup PSC, Joan López, hi va votar en contra.
La moció havia estat elaborada per l’AMI i l’ACM i inclou, a més del rebuig a la sentència “constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”, la demanda de “llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells”. En un altre dels punts la moció recull “el compromís amb el dret a l’autodeterminació” i es reafirma en el caràcter “pacífic i no violent del moviment independentista català”. La moció continua exigint “al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes”. Amb l’acord l’Ajuntament es compromet a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat de Catalunya i a participar, “com a representants legítims de la ciutadania, en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat”. La moció conté l’adhesió a les mobilitzacions de rebuig a la sentència, el compromís de participar en un acte convocat el 26 d’octubre pel president de la Generalitat i, finalment, l’expressió de la “més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: