Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Milers de manifestants es concentren a la plaça de la Vila per rebutjar la sentència del TS

Durant el vespre d’aquest dilluns, han estat l’ANC i Òmnium Cultural qui han convocat la ciutadania a manifestar-se.

A primera hora d’aquest matí de dilluns s’ha conegut la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés de Catalunya que condemna a penes d’entre 9 i 13 anys de presó els polítics i polítiques que estaven fins el moment empresonats de manera preventiva. En resposta, aquest dilluns al migdia s’han fet nombrosos talls de trànsit i concentracions arreu de Catalunya sobretot convocades per estudiants, una d’elles era a Vilafranca amb centenars de persones. Durant el vespre d’aquest dilluns, han estat l’ANC i Òmnium Cultural qui han pres el relleu i han convocat la ciutadania a manifestar-se en rebuig de la repressió i a favor de l’autodeterminació i la llibertat. A la manifestació han participat milers de persones indignades amb la sentència del Tribunal Suprem. Era el cas del Josep que atenia els nostre micròfons uns minuts abans de començar l’acte.
En el transcurs de la manifestació també va expressar la seva indignació i tristesa l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.
Puntuals a la cita, a les 8 del vespre en una plaça de la Vila i de Sant Joan plena de gom a gom amb pancartes que deien ‘Contra la sentència, reincidència’ s’ha llegit un manifest per part de Jordi Parellada, d’Omnium Cultural Vilafranca. Parellada ha recordat totes les accions que s’han anat fent al llarg del dia a la Comarca i a la resta del territori català. Ha mostrat, en nom de tots els ciutadans i ciutadanes, la indignació per com ha anat el procés i ha dit que aquest ha estat un judici contra la democràcia.
Després de la lectura d’aquest manifest, els Músics per la Llibertat han interpretat el Cant dels Ocells de Pau Casals. Tot seguit, en nom dels CDR, ha parlat Rosa Isart que ha animat tothom a sumar-se a la mobilització permanent que seguirà els propers dies.
Després de les paraules d’Isart, s’ha interpretat i cantat l’Estaca de Lluís Llach. Tot seguit, la Coordinadora de l’ANC Vilafranca, Ester Güell, ha explicat una de les activitats que es faran els propers dies: la Marxa per la Llibertat. Es faran 5 marxes que sortiran dimecres de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona. La que s’iniciarà a Tarragona passarà per l’Alt Penedès. Totes elles confluiran divendres a Barcelona i l’objectiu és col·lapsar el país. A part de les marxes s’aniran produint convocatòries que es comunicaran a través de Tsunami Democràtic, des d’aquesta plataforma es demana la màxima participació per part de la ciutadania i s’ha recordat que divendres hi ha convocada una vaga general. Un cop informats ha sonat el Cant dels Segadors mentre les tres colles castelleres de la vila i els falcons feien els seus respectius pilars. Per tancar la concentració es va iniciar una marxa pels carrers del centre amb cassolada inclosa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: