Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les empreses que feien les obres del Vinseum han renunciat al contracte

Ll’Ajuntament ha de fer una licitació d’urgència.

Un dels punts destacats del Ple ordinari d’aquest dimarts a l’ajuntament ha estat el de la licitació anticipada de les obres pendents del projecte del Vinseum.
El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, va explicar que l’octubre del 2017 es va aprovar el projecte plurianual, d’unes obres que es van adjudicar a la Unió Temporal d’Empreses formada per Constructora Calaf i Excavaciones Che. Les restes aruqeològiques que es van trobar van motivar una modificació de projecte que es va estar treballant durant l’estiu, però al setembre la UTE anuncia que deixa el projecte per un increment de costos.
El projecte està subvencionat amb 2M€ pels fons FEDER i cal ser estrictes amb el calendari. Romero va lamentar la situació i va explicar que es vol fer la licitació el més ràpid possible per complir el calendari i tenir un 70% de les obres completades al novembre del 2020.

Ramon Arnabat de VeC va anunciar la seva abstenció, entenent que les troballes arqueològiques eren previsibles, i intuint una mala gestió per part del govern.

També en nom d’ERC la regidora Gemma Urgell va criticar l’actuació del govern en aquesta qüestió, qualificant-la de mala gestió.

Per cloure el debat l’alcalde, Pere Regull, va explicar que s’han donat un cúmul de circumstàncies, un període llarg d’excavacions i l’increment de preus del formigó en aquest període que poden haver portat a l’empresa a renunciar, com ha passat en els darrers anys en altres casos.

L’ajuntament ha modificat el projecte i ha actualitzat els preus, amb un increment de 695.000€, per licitar el més aviat possible les obres, i aconseguir que al mes de novembre de l’any vinent s’hagi executat el 70% del projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: