Dimecres, 26 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur a l’Alt Penedès baixa al setembre i la taxa interanual se situa per sota del 10%

La comarca del Penedès ha millorat els registres d’aturats al darrer mes, amb un total de 5.073 aturats, i una baixada de 183 al registre d’aturats respecte del mes d’agost.

A més cal destacar que aquestes xifres situen la taxa d’atur registral per sota del 10%, en concret del 9’8.
A gairebé la totalitat de municipis de l’Alt Penedès les xifres són bones. A Vilafranca l’atur es redueix en 57 persones, amb un total de 2.045 aturats al setembre. A Sant Sadurní hi ha 474 aturats, 34 menys que al mes anterior. L’atur baixa en 24 persones als Monjos, amb 403 aturats al setembre i a Gelida també és redueix en 8 persones, amb un total de 373 aturats al setembre.
També amb una visió interanual les dades són encara positives, tot i constatar un refredament de la millora econòmica. La taxa d’atur registral al setembre del 2018 era del 10% i aleshores hi havia 5.050 aturats a l’Alt Penedès.
Al conjunt de Catalunya l’atur va pujar en 1.205 persones al setembre respecte al mes anterior i va situar la xifra total de desocupats en 372.623. Es tracta de la primera pujada de l’atur en un mes de setembre des del 2012.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: