Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Torrelles de Foix actualitza les ordenances fiscals per l’any 2020

La proposta inclou novetats significatives, com un rècarrec del 50% de l’IBI per aquells immobles d’ús residencial que es trobin desocupats durant més de dos anys.

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar al ple extraordinari municipal celebrat aquest dimarts i amb una àmplia majoria, 10 vots favorables de Junts x Torrelles i el PSC i l’abstenció d’ERC, la modificació de les ordenances fiscals per l’any 2020.

La proposta inclou novetats significatives, com un rècarrec del 50% de l’IBI per aquells immobles d’ús residencial que es trobin desocupats durant més de dos anys, una mesura que pretén incentivar l’entrada de nous habitatges de lloguer o compra en el mercat immobiliari del municipi.

També s’ha incrementat al 100% la bonificació de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica per als vehicles històrics, i es potencia també l’aposta pels vehicles elèctrics o híbrids amb un augment de la bonificació, que se situarà en el 70%, per als propietaris d’aquests models.

La taxa de gestió de residus municipals s’incrementa un 8% tant pel que fa a residus domèstics com comercials, un augment que pretén acostar la tarifa als costos reals del servei, així com sensibilitzar sobre la necessitat de millorar els resultats de la recollida selectiva i reduir el sobrecost derivat del cànon del rebuig. Es mantindran les tarifes reduïdes per a jubilats i pensionistes que visquin sols, també als contribuents que acreditin que els ingressos familiars no superin l’import del salari mínim interprofessional, i a les famílies nombroses. Pel que als allotjaments turístics, s’ha adequat la taxa als residus generats, per tal d’actualitzar la tarifa vigent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: