Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat i l’Ajuntament de Vilafranca organitzen una jornada sobre protecció d’animals

Aquesta jornada es va fer divendres al matí a l’Enològica de Vilafranca, amb la voluntat d’ajudar a promoure actituds i accions per ajudar a la protecció dels animals de companyia.

Amb una bona assistència tant de professionals com voluntaris que treballen en aquest camp, la sessió es va estructurar en dues parts. En una primera es va parlar dels drets dels animals, des d’una perspectiva legal i de com cal actuar davant d’una sospita de maltractaments. En la segona, Gabriel Bustillo, veterinari de la Fundació protectora d’animals d’Astúries, va explicar les noves tendències en la gestió de colònies urbanes de gats de carrer, i aprofundint coneixements sobre els gats ferals.

La sessió s’adreçava a voluntariat i entitats animalistes, alimentadors i alimentadores de gats de carrers, el col·lectiu de veterinaris i personal de l’administració que presta serveis relacionats amb la gestió dels animals de companyia. El president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, explicava que era important poder fer aquest tipus de sessions per millorar els coneixements i la preparació tant dels professionals com dels voluntaris.

En la cloenda de la jornada també hi va participar la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament, Anna Doblas, que va destacar el fet que la iniciativa va sorgir del neguit de la comissió de tinença responsable.

Una sessió pionera, per fet que reunia i permetia intercanviar opinions i informacions entre els diferents actors que treballen per la tinença responsable dels animals de companyia.

Finalment el veterinari Gabriel Bustillo apuntava que des fa força anys s’ha acceptat que la millor manera d’actuar sobre colònies de gats és la captura, esterilització i retorn. Un procés que ofereix beneficis tant als animals com a la societat.

Bustillo remarcava que no es tractava només d’aplicar aquesta metodologia de treball; sinó bàsicament de fer-ho bé per tal d’assolir els objectius que es busquen.

Les dues jornades van ser molt participades i van permetre un intercanvi d’opinions entre els ponents i els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: