Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria d’alcaldes del Penedès participa a l’acte institucional de rebuig a la sentència

Entre d’altres Vilafranca, i el seu alcalde, Pere Regull, explicava que la ciutat ha estat sempre al costat de les institucions catalanes.

Més de 700 alcaldes i alcaldesses de tot el territori català i de diferents sensibilitats polítiques van mostrar aquest dissabte al matí en un acte al Palau de la Generalitat el rebuig total a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als representants institucionals i de la societat civil que van fer possible el referèndum de l’1-O. En un acte, organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i l’Associació de Municipis per la Independència, els representants del món local van lliurar al President de la Generalitat, Quim Torra, les mocions que van aprovar en els seus consistoris al llarg d’aquests últims dies i en la qual, a banda de rebutjar la sentència, demanen també l’amnistia per als presos i exiliats polítics. En total, 839 ens locals catalans, dels quals 793 són ajuntaments, han aprovat el text de rebuig. Entre d’altres Vilafranca, i el seu alcalde, Pere Regull, explicava que la ciutat ha estat sempre al costat de les institucions catalanes.
La Galeria Gòtica del Palau es va omplir d’alcaldes i representants del Govern català per mostrar la unitat institucional i donar una resposta conjunta a la sentència.
Aquest acte tenia lloc dissabte al matí. D’altra banda recordem que a la tarda hi havia convocada una gran manifestació de rebuig a la sentència i reclamant la llibertat.
A dos quarts de tres de la tarda del dissabte sortien de l’estació d’autobusos de Vilafranca tres autocars organitzats per l’ANC amb 176 persones.
Des de l’organització el tresorer de l’Assemblea Nacional Catalana a Vilafranca, Àlvar Mascaró, explicava que en aquesta ocasió els havia costat trobar més autocars, però que molta més gent de Vilafranca es desplaçava a Barcelona en cotxes particulars o en transport públic, sobre tot en tren.
Mascaró assenyalava que en aquesta ocasió la manifestació es plantejava sota el lema de la reivindicació de llibertats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: