Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC demana una nova etapa de respecte, legalitat i diàleg

La Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, davant la publicació de la Sentència del Tribunal Suprem, ha fet públic un comunicat on demana obrir una etapa de respecte, legalitat i diàleg.

Així mateix, expressa que la sentencia s’ha d’acatar, malgrat ser opinable, tenint en compte també la possibilitat de ser recorreguda davant del Tribunal Constitucional i davant del Tribunal Europeu de Drets Humans.

La federació socialista, continua el comunicat, recorda que la llibertat d’expressió i els drets de reunió i manifestació emparen l’expressió pública de les opinions favorables o contràries a la sentència, i demana que aquestes expressions es manifestin amb respecte, tolerància i civisme. Els socialistes expressen que el judici i la sentència són també producte de l’error comès pels dirigents independentistes de saltar-se la llei, així com d’un fracàs de la política que cal revertir.

Manifesten també el seu respecte a la separació de poders, motiu pel qual rebutgen qualsevol mena de desobediència institucional i qualsevol intent d’enfrontar la legitimitat de les resolucions judicials amb les decisions de qualsevol instància de poder polític.

El comunicat acaba dient que per al PSC es necessari treballar novament amb determinació per la convivència i obrir una nova etapa, presidida pel respecte a la legalitat i a les institucions, i presidida també per una ferma voluntat de diàleg. Un diàleg que pugui recosir la societat catalana i que contribueixi a tancar les ferides profundes provocades pel procés independentista i les seves conseqüències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: