Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Esquerra homenatja el president Companys quan es complien 79 anys anys del seu afusellament

Esquerra homenatja el president Companys quan es complien 79 anys anys del seu afusellament

Esquerra Republicana de Vilafranca va homenatjar dimarts el president Companys quan es complien 79 anys anys del seu afusellament.

Com cada any, des d’Esquerra Republicana Vilafranca es va organitzar l’homenatge al president de la Generalitat, Lluís Companys, al monument al seu honor a la Girada amb la presència de militants, simpatitzants i regidors d’ERC a l’Ajuntament.
El regidor i historiador Salvador Campamà va pronunciar un discurs carregat d’al·lusions a l’actual situació política, “el Tribunal Suprem va decidir que la sentència sortís el dia 14 d’octubre. En aquesta data s’acomplien, exactament, 79 anys des d’un altre judici farsa. Concretament, el que va condemnar a mort el president Companys, el qual seria assassinat l’endemà, 15 d’octubre de 1940”.
També va recordar que “l’Estat s’ha negat a anul·lar explícitament el procés contra Lluís Companys. I el 14 d’octubre va perdre una oportunitat de donar mostres de certa intel·ligència i absoldre els processats en el judici farsa del procés”.
L’acte va servir també per reivindicar la figura de Companys i per denunciar la sentència del Tribunal Suprem a consellers i conselleres de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament i als presidents d’Òmnium i l’Assemblea.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: