Dimarts, 1 de Desembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots volen fer la clàssica de vuit per la Diada del Roser, que comptarà amb els Falcons

Els Xicots de Vilafranca volen fer la clàssica de vuit a una diada del Roser marcada per la presència dels Falcons en el seu seixantè aniversari.

Els Xicots de Vilafranca van presentar aquest dimarts en roda de premsa la diada del Roser, que tindrà lloc aquest diumenge a les 12 del migdia a la plaça de la Vila de Vilafranca. Els de la camisa vermella estaran acompanyats pels Castellers de Barcelona, la Colla Jove de Castellers de Sitges i, com a novetat, pels Falcons de Vilafranca per celebrar així el seu seixantè aniversari.

Els Xicots volen portar a plaça la clàssica de vuit, 4 de 8, 3 de 8 i torre de 7, com explica el cap de colla Gabi Cot.

Per la seva part, els Falcons de Vilafranca viuran la diada del Roser com una colla més, en un desenvolupament atípic per a ells i elles, ja que les seves actuacions solen durar uns 40 – 45 minuts.

Els Falcons tenen previst portar a plaça l’escala de 10, la pira 6/5 i la piràmide drets de 5 i esperen poder posar el colofó final a la diada amb el pilar de 6 aixecat per sota, a l’espera si un dels efectius clau de l’espadat pot arribar a temps.

D’altra banda, la Colla Jove de Castellers de Sitges, que arriba a la diada del Roser després d’haver recuperat a casa el 4 de 8, es planteja castells de set.

Els Castellers de Barcelona van excusar la seva presència a la roda de premsa en coincidir amb l’assaig de la colla.

El president dels Xicots de Vilafranca, Xavi Llenas, va explicar que el dissabte faran la tradicional ofrena a la Mare de Déu del Roser a la Basílica de Santa Maria. Pel que fa al diumenge, la diada arrencarà amb una cercavila des de Cal Noi Noi i, ja a la Plaça de la Vila, amb pilars de quatre «contra la repressió» i per donar suport als líders independentistes empresonats. D’altra banda, els Xicots han preparat una post diada al seu local social per cloure la jornada de la millor manera possible.

La diada del Roser serà retransmesa en directe per Ràdio Vilafranca i Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: