Dissabte, 4 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca alcen castells de 7 a Torredembarra

Els de la camisa vermella es preparen per a la 10ª diada de castellers de Bellprat.

Els Xicots de Vilafranca actuaven aquest diumenge a la tarda a Torredembarra al costat dels amfitrions, els Nois de la Torre i els Castellers d’Esparreguera.
Per començar la Diada van enlairar un pilar de 4, per tot seguit, i descartats els castells de 8 pisos, enlairar el 4d7 amb l’agulla. Per un problema de quadratura el van decidir desmuntar, i en un segon intent el van completar, amb estrenes al pis de segons. En segona i tercera ronda van completar els castells de 7 bàsics, el 4 i el 3, també amb estrenes al pis de segons.
El castell més destacat de les altres dues colles participants va ser el 3d7 amb l’agulla. El proper compromís dels Xicots és aquest proper dissabte dia 12 d’octubre a Bellprat, a la 10a Diada de castelleres Natividad Yarza a Bellprat, una jornada festiva i de reivindicació de la memòria històrica i de la lluita de les dones per assolir papers de rellevància en el món polític, econòmic i social.
Aquest any 2019 la diada castellera arriba a la seva desena edició, després que el 19 de setembre de 2009, es celebres el 75è aniversari del nomenament de Natividad Yarza, com a primera alcaldessa de Bellprat, de Catalunya i de l’Estat Espanyol durant la República, fent una primera exhibició castellera, un acte que ha quedat fixat a la història del municipi. En aquesta ocasió, Carme Ruscalleda apadrinarà la jornada castellera femenina. A l’exhibició a més de les Xicotes i Xicots de Vilafranca, hi participaran la Jove Xiquets de Valls i Castellers de Mollet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: