Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos celebra la 5ena Fira de la Transhumància

La Fira de la Transhumància dels Monjos aplega productors i artesans de productes relacionats amb la ramaderia i els vins i caves.

Aquest diumenge s’ha celebrat la cinquena edició de la Fira de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos.
La fira s’ha desenvolupat davant del punt d’informació de davant del mercat, entre dos quarts de deu del matí i les dues del migdia.
La nota festiva anava de la mà del ball de Pastoretes dels Monjos, que participava a la festa amb el grup de petites, mitjanes i grans.
La Fira s’emmarca en el projecte ‘Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès’, que neix de la inquietud dels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Lluçà i Llívia, entre altres organismes i entitats, amb l’objectiu de preservar, potenciar i promoure la transhumància i els camins ramaders a Catalunya, dedicant especial atenció a l’antiga ruta transhumant que ha permès el moviment de ramats entre el Pirineu i el litoral al Penedès i el Garraf, des de l’edat mitjana.
L’acord de col·laboració signat pels tres Ajuntaments posa de manifest la voluntat d’unir esforços i crear sinergies amb l’objectiu comú de posar en valor aquest patrimoni històric, cultural i ambiental, i convertir-lo en recurs de desenvolupament econòmic i turístic a nivell local i regional.
Dels 51 municipis per on discorre el camí ramader de marina més del 50% ja s’han sumat al projecte.
Als Monjos aquest diumenge per exemple s’hi podien trobar formatges artesans de La Cabreria, de Santa Maria d’Oló.
També hi havia una exposició mostrant el projecte del camí ramader o la presència de pastors que l’utilitzen, com la Sònia Soler, que ens explicava els pros i els contres de l’ofici de pastor.
Durant tot el matí hi havia mercat de degustació de vins, caves, formatges i embotits, a més del mercat d’artesania i brocanters una mostra d’ovelles de pastors locals i activitats infantils.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: