Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca segueixen sense sortir-se’n amb el 3 de 9 amb folre i agulla

Els Verds, com a Tarragona, van tornar a ensopegar amb el 3 de 9 amb folre i agulla a Reus. Al Mercadal van completar, això si, tres castells de 9, entre ells la Torre de 9 amb folre i manilles.

Els Castellers de Vilafranca van passar d’assolir ara fa dos anys el millor Mercadal complert vist mai, a un Mercadal 2019  reflex del moment que travessen.  Van obrir diada descarregant amb solvència el seu dotzè 3 de 9 amb folre. Van seguir amb un intent de 3 de 9 amb folre i agulla, que a Reus havien descarregat en les tres darreres edicions del Mercadal i que enguany només ells han completat. Un tres massa bellugadís en tot moment, amb diversos canvis que es van notar massa. Potser li mancava una mica més de pes a posicions delicades. Com a Tarragona el tres es va carregar amb prou feina i es va perdre.

Van seguir en tercera ronda completant el seu desè 4 de 9 amb folre, de bona factura, encara que una mica obert. Destacar que per onzena temporada consecutiva els verds arriben als dos dígits de quatres descarregats. I per tancar rondes no van voler deixar de fer un gamma extra a Reus per cinquena edició consecutiva,  i ho van fer amb una esforçada Torre de 9 amb folre i manilles molt bellugadissa, que va ser salvada per la feina d’unes manilles impagables. Va anar de poc. Vuitena de l’any i tres castells de nou a Reus. Van arrodonir la nit completant el seu vuitè pilar de 7 amb folre. Ara toca gaudir del viatge a la costa oest americana i a veure si les diades de Sitges i Tot Sants podem ser un bàlsam per acabar amb bona cara. A les files verdes hi ha sensació de voler que s’acabi una temporada complexa i entrar en un 2020 amb canvi de dinàmica.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, aquest dissabte a Reus va tornar a deixar un recital, castell net, castell de folre ample i castell amb manilles. Estan en un grandíssim moment i cal que aprofitin. Van completar la seva cinquena Torre de 8 sense folre, el 5 de 9 amb folre, la Torre de 9 amb folre i manilles i el pilar de 6. Els Caprossos de Mataró i la Colla Jove de Tarragona van signar els mateixos castells i pilar. 3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre, 5 de 8 i Pilar de 7 amb folre. Amb sensacions diferents això si, els de Mataró amb la primera tripleta màgica de l’any i el de la Jove amb molts canvis després de dies durs amb caigudes incloses. També van estar d’enhorabona els Xiquets de Reus, que a banda de descarregar el 3 de 9 amb folre, carregava el tercer 4 de 9 amb folre de la seva història -els dos anteriors l’any 2015- i la Torre de 8 amb folre.

Foto Portada:  elmoncasteller.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: