Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca completen el primer 10 de 8 mai vist

La Diada de la Colla Jove Castellers de Sitges, va veure a més dos castells de nou dels Verds. També la jornada va comptar amb la presència dels Xicots de Vilafranca que van completar castells de 7

El Cap de la Vila de Sitges va ser l’escenari del primer  10 de 8 de la història, a càrrec dels Castellers de Vilafranca. Un castell que els verds han assolit després d’un primer intent desmuntat, donant forma a una nova innovació, com ja van fer amb altres construccions. Una sola enxaneta va coronar els tres poms de dalt, fent una travessada llarga de més de 30 segons on es van mantenir dalt les cassoletes. Sortida ràpida de la canalla i feina al tronc, on en total de baixos a enxaneta i participen 60 castellers, sobretot a un pis de quarts que va batallar. Es la construcció castellera amb més components del tronc mai feta, a banda de les grans necessitats de components de la colla a lloc específics al peu.

Els Castellers de Vilafranca, a més de l’inèdit 10 de 8 també va completar a Sitges el 3 de 9 amb folre, després d’un intent desmuntat, i el 4 de 9 amb folre. El Canvi de data, de dissabte a diumenge tarda, va fer que els verds descartessin qualsevol castell de gamma extra. Setmana d’assaig i divendres Tots Sants.

Per la seva part els Xicots de Vilafranca van notar aquest canvi, ja que amb alguna baixa destacada i menys camises de les esperades, fet que va passar a les tres colles convidades, van marxar de Sitges amb tres castells de set molt a l’abast de la colla. 4 de 7. 4 de 7 amb l’agulla i 3 de 7. Darrera setmana d’esforç a assaig per arribar diumenge a la Diada del Roser amb ganes de castells de 8.

Els Castellers de Lleida van tenir en la Torre de 7 el seu millor castell, mentre que la colla local, la Jove de Sitges va estar d’enhorabona al descarregar, dos anys després el 4 de 8., fet que els permet recuperar la categoria de colla de vuit pisos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: