Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Consell Regulador de la DO Penedès demana la retirada del projecte del polígon “Can Vies”

El Consell Regulador de la DO Penedès demana la retirada del projecte del polígon “Can Vies”

D’aquesta manera la D.O. Penedès se sumà als molts ajuntaments i entitats que han demanat aquesta retirada del projecte i la moratòria dels projectes al territori que puguin afectar el Pla Territorial

El darrer ple del Consell Regulador de la DO Penedès celebrat el 29 d’octubre, ha aprovat una moció per retirar el Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal – Can Vies. Per a la DO Penedès, aquest projecte és incoherent ja que impulsa un pla parcial industrial i logístic de 100 hectàrees a la plana penedesenca, amb una gran activitat agrícola, d’un elevat valor paisatgístic i amb la presència d’una viticultura rica i viva. Considera també que iniciar plans directors destinats a magatzems logístics es contraposa amb el model territorial de la gran majoria de la població penedesenca i amb el Pla Parcial Territorial i el Catàleg del Paisatge de la Vegueria Penedès.

La DO Penedès demana una moratòria a tots els projectes del seu territori que puguin alterar les futures decisions derivades del debat ciutadà sobre el Pla Parcial Territorial. A mes a més, aposta per a proporcionar els mitjans necessaris per a tota la societat civil perquè pugui participar en l’elaboració d’aquest document, i que el debat se centri en els criteris d’un model territorial centrat en la gestió d’una Regió Agroalimentària del Penedès en el marc del Pla Territorial.

Per la DO Penedès, els POUM dels municipis de la regió Penedès estan excessivament dimensionats, fruit de les excessives previsions de creixement que s’apuntaven a finals dels 90 i que ara cal revisar.

A més, apunta que a partir del 2008 va haver-hi un canvi de valors conceptuals del territori on la sostenibilitat, la producció alimentària de proximitat, les energies alternatives i l’estalvi i reciclatge de residus, s’han convertit en les prioritats a treballar.

El Plenari de la DO Penedès acorda que el President del Consell Regulador de la D.O Penedès enviï una carta al Conseller de Territori i Sostenibilitat formulant la retirada del Pla Director Urbanístic, per tal que el Penedès no sigui un territori dedicat a la Logística.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: