Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja presenta el còmic documental «Quan tanco els ulls, recordo» sobre dones refugiades

El còmic pretén mostrar, a través de la història de la Zarah i els seus tres fills com a protagonistes, les necessitats humanitàries, els drets i les situacions de vulnerabilitat específiques en les que es troben les dones i nenes al llarg de les rutes migratòries

La Creu Roja va presentar, a la biblioteca de Vilafranca aquest dimarts a la tarda, “Quan tanco els ulls, recordo”, el còmic documental de no-ficció desenvolupat per ser utilitzat com a eina d’incidència i sensibilització sobre les conseqüències dels desplaçaments forçats en les dones. En el marc del fenomen migratori que estem vivint, esdevé indispensable treballar per incorporar la perspectiva de gènere a totes les etapes de la ruta migratòria i també durant l’acollida i la integració d’aquestes persones a la nostra societat. Elles enfronten riscos específics i tenen menys probabilitats d’accedir als seus drets, degut a les desigualtats existents i a la discriminació a la que es veuen sotmeses.

El còmic pretén mostrar, a través de la història de la Zarah i els seus tres fills com a protagonistes, les necessitats humanitàries, els drets i les situacions de vulnerabilitat específiques en les que es troben les dones i nenes al llarg de les rutes migratòries, sobretot vinculades amb el dret a la salut, els drets sexuals i reproductius, el dret a l’educació i el dret a la pau i a una vida lliure de violències. Des de la Creu Roja van optar pel format de còmic documental, considerant, entre d’altres aspectes, la riquesa narrativa que presenta el còmic. El llibre ha estat editat juntament amb Norma Editorial, gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. La seva autora és la il·lustradora Cristina Bueno que reconeixia que li ha comportat una gran feina de documentació i reunions, a més de commoure-la al tractar-se d’una història real.

El còmic, a més, compta amb una proposta didàctica per treballar a les escoles i també als espais d’educació no formal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: