Dimarts, 22 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Berta Jardí ha presentat a Vilafranca la novel·la ‘L’home del barret’

La novel·la ‘L’home del barret’ ressegueix la vida del ceramista Heribert Casany, un barceloní amic del pintor Joan Miró i de l’escriptora de llibres per a infants i il·lustradora Lola Anglada.

La presentació de la tercera novel·la de l’escriptora barcelonina resident al Penedès ha consistit en una conversa amb el notari i expresident de Vinseum César Martín celebrada aquest dissabte al migdia al Claustre de Sant Francesc.

La novel·la ‘L’home del barret’ ressegueix la vida del ceramista Heribert Casany, un barceloní amic del pintor Joan Miró i de l’escriptora de llibres per a infants i il·lustradora Lola Anglada. Precisament, Miró va pintar l’any 1918 un retrat de Casany titulat ‘L’home del barret’ i que en l’actualitat s’exposa a un museu de Texas.
Casany era el germà de l’àvia de Berta Jardí.

La construcció de la identitat d’Heribert Casany per part de l’autora, l’ha permès també construir a través de la novel·la altres aspectes del context en el qual vivia el seu familiar.

A ‘L’home del barret’, doncs, Jardí traça la vida d’aquest barceloní amic de Miró que, ja en la seva maduresa, va decidir canviar radicalment de vida. Una biografia que va coincidir amb uns moments històrics especialment convulsos marcats per la conflictivitat social i política que culminaria amb l’esclat de la Guerra Civil, tot just l’any que va ser ordenat sacerdot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: