Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aquest matí ha obert l’Oficina d’Atenció al Ciutadà

Aquest matí ha obert l’Oficina d’Atenció al Ciutadà

L’Ajuntament de Vilafranca continua, però, afectat pel virus informàtic.

Aquest dilluns ja ha obert l’OAC, però a precari. Des de l’ajuntament calculen que en 6 o 7 dies tots els serveis puguin obrir. S’ha prioritzat els serveis de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i Policia. S’ha decidit substituir tots els discs durs dels pc’s i s’anirà bolcant el contingut mica en mica. També s’intentarà sectoritzar la xarxa informàtica de l’ajuntament de cara a futurs atacs.
Des del dilluns de la setmana passada els serveis informàtics de l’Ajuntament de Vilafranca estan aturats, com a mesura de precaució davant els atacs informàtics que van patir el divendres 27 de setembre.
Diverses administracions públiques catalanes van patir atacs d’aquest tipus, i a Vilafranca es van activar mesures de seguretat per tal d’evitar que la informació pogués sortir a l’exterior.
De moment l’aturada informàtica fa impossible fer qualsevol tràmit lligat a l’administració local.
L’afectació del virus anava acompanyada de la reclamació d’una suma de diners per tal de poder reparar-la, que es demanava en bitcoins, però l’Ajuntament de Vilafranca no es planteja pagar aquest suborn.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: