Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest matí encara hi ha retencions de 3km a l’AP7 de Vilafranca al Vendrell

L’AP-7 va quedar tallada prop de tres hores ahir a la tarda a Vilafranca per una fuita de gas.

Ahir a quarts de cinc de la tarda el Servei Català de Trànsit va alertar d’una fuita de gas al polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos i es va establir un perímetre de seguretat de 200 metres. Els Mossos d’Esquadra van tallar l’AP-7 a Vilafranca, sentit Tarragona, a causa de la fuita de gas. El tall es va produir al quilòmetre 202, a l’alçada de Castellví de la Marca, a causa del forat de la canonada d’etilè que va provocar un tractor, fent unes obres. La fuita també afectava la calçada nord entre el Vendrell i Vilafranca. Es recomanava al trànsit desviar-se per la sortida 30 i per la 31 de l’autopista. D’altra banda i com a mesura preventiva es va evacuar el polígon industrial Casa Nova. En la reparació i prevenció hi treballaven 4 vehicles de Bombers. La N-340 també va quedar tallada a Santa Margarida i els Monjos en els dos sentits de la marxa.
Arran d’aquest tall de trànsit que va durar més de tres hores, es van produir moltes retencions de vehicles als passos alternatius al voltant de Vilafranca.
Protecció Civil de la Generalitat va activar l’Alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya.
Els Bombers de la Generalitat i van inspeccionar la zona per constatar que no hi havia cap element potencialment perillós i que pogués provocar una ignició en interactuar amb l’etilè. També van controlar amb els explosímetres que no hi hagués concentracions d’etilè a la rodalia.
L’empresa propietària de la canonada va desplaçar una torxa de seguretat mòbil a la zona de la fuita per cremar de forma segura el producte restant.
En la resolució de l’incident també van estar treballant els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Santa Margarida i els Monjos.
El CECAT de Protecció Civil va estar en permanent contacte amb els municipis de Santa Margarida i els Monjos, Castellví de la Marca i Banyeres del Penedès. També amb l’Agència Catalana de l’Aigua per l’avaluació preventivament de possibles afectacions a rieres o aqüífers de la zona, malgrat no se’n tenia constància. També es va mantenir la coordinació preventivament amb Adif per la proximitat de les línies ferroviàries que no van quedar afectades directament.
Aquest matí han continuat les retencions, amb cues de fins a 3 km a l’AP7 entre Vilafranca i El Vendrell por ruptura de la canonada de gas. Hi havia dos carrils tallats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: