Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dissabte ha iniciat el curs l’Agrupament Escolta i Guia La Canadenca

Es tracta d’una nova entitat de lleure infantil i juvenil de Vilafranca.

El segon grup d’escoltes de Vilafranca que rep el nom de La Canadenca desenvoluparà les seves activitats aquest curs a l’escola mas i Perera del barri de l’Espirall.
Aquest dissabte al migdia es va fer l’acte d’inici del primer curs d’aquest nou agrupament. El Pere Bolet, un dels caps de l’Agrupament recorda que feia anys que des del cau de Vilafranca s’estudiava la possibilitat d’obrir un nou agrupament escolta per donar resposta a les llistes d’espera d’infants que no podien entrar a formar part de l’entitat per manca de places i per arribar a una població més diversa. Fa un parell d’anys es va començar a gestar un grup per impulsar definitivament aquesta iniciativa i ara ja està en marxa.
És la quarta entitat de lleure infantil i juvenil de Vilafranca, la primera que es crea des que va néixer el GEP, fa 35 anys.
La recerca d’un local on desenvolupar les activitats ha estat complicada i, de fet, encara no ha acabat, perquè l’estada a l’escola és provisional.
Per la seva banda la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, destaca que és positiu que una entitat de lleure s’ubiqui al barri de l’Espirall, també remarca la voluntat de l’escola mas i Perera de trobar una solució per l’acollida.

Donada la situació viscuda durant tota la setmana, després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, els membres de la Canadenca van decidir no fer un acte tant festiu, i va ser bàsicament més solemne. Hi va haver parlaments dels dos regidors i de la directora de l’escola, i també d’un representant de la demarcació del Baix Llobregat, Alt Penedès i Garraf dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
D’altra banda van parlar també els caps del l’Agrupament Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix i finalment també els caps del nou agrupament.
En aquest cas, i en un dia com el d’aquest dissabte van voler destacar
que el nom de la Canadenca que vol ser un doble homenatge, a les típiques tendes de campanya que s’han fet servir durant molts anys per acampar a la muntanya i a la vaga de La Canadenca, una fita del moviment obrer de la qual es compleixen aquest 2019 cent anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: