Dimarts, 10 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC denuncia que els canvis en els ajuts a l’escolarització exclouen famílies vulnerables

Els Comuns consideren que la xifra podría arribar a un 70% dels alumnes que fins ara rebien aquests ajuts. Critiquen la reducció en la partida econòmica i el canvi de criteris per adjudicar-los.

Aquesta setmana el grup municipal de Vilafranca en Comú ha fet públic el seu malestar per les conseqüències que pot acabar tenint el canvi que l’equip de govern ha fet a les bases per el programa d’ajuts a l’escolarització per aquest curs.

Montse Romagosa explicava que un cop s’han conegut les bases han saltat les alarmes entre la comunitat educativa, ja que consideren que farà augmentar la desigualtat i segregació escolar. La reducció del pressupost de 160.000 a 70.000 euros és una de les qüestions que posen en relleu.

Uns ajuts, recordava Romagosa, que es destinen a material escolar i també a les activitats fetes fora de l’escola però en horari lectiu.

Des de VeC consideren que els programes s’han de revisar i actualitzar per adaptar-los a les necessitats de la societat; però s’ha de fer amb consens de tota la comunitat educativa. Romagosa apuntava que amb la proposta que fa el govern municipal, entre el 60 i el 70% dels alumnes que rebien ajuts podrien deixar de fer-ho.

Des de VeC han preguntat sobre aquesta qüestió a l’equip de govern en el plenari d’aquest dimarts i esperen que s’apliquin les correccions necessàries per garantir la igualtat d’oportunitats dels alumnes de les escoles de la vila.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

06:30
Vilafranca, punt de trobada
Comerç de proximitat
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país
08:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: