Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Unanimitat al ple dels Monjos en defensa de la pagesia i un preu digne del raïm i el vi

Unanimitat al ple dels Monjos en defensa de la pagesia i un preu digne del raïm i el vi

Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos van votar a favor de la moció en defensa de la pagesia.

La moció que també aposta per un preu digne del raïm i el vi, es va aprovar en un ple extraordinari que es va celebrar dilluns.
La moció respon a la polèmica generada les darreres setmanes pels preus del raïm que pagaran les empreses majoristes del sector del cava, que afecta negativament la comarca i el sector de la pagesia.
Les reclamacions de la moció, que ja va aprovar el ple del Consell Comarcal el 27 d’agost, s’orienten cap a la constitució d’una taula de treball amb representació dels departaments d’Agricultura i Empresa de la Generalitat, de la delegació del Govern al Penedès, els presidents comarcals de les quatre comarques de la vegueria Penedès i el sector de la vinya, a més dels sindicats agraris i l’associació de viticultors amb l’objectiu de debatre sobre el preu del raïm i el futur del model de la vinya al Penedès. La mateixa moció també demana l’acceleració del desenvolupament del Pla Territorial del Penedès i la constitució d’una Taula del Penedès per definir estratègies que posin en valor la pagesia, la vinya i la promoció del territori i el turisme sostenible i que el departament d’Agricultura continuï fent de mitjancer entre els sindicats i les grans empreses del sector. Finalment, es dona suport a l’aturada d’aquest dijous i les diverses accions que es duguin a terme per aconseguir que el preu de raïm no es posi per sota del seu cost de conreu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: