Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una àgil diada castellera infantil amb 6 colles permet als més petits tenir el seu protagonisme

En aquesta ocasió a banda de les tres colles locals, es van convidar tres colles més. Una diada que va veure molts castells amb agulla per tal de permetre pujar a més castellers.

El dia 1 al matí, com es porta fent des de fa cinc anys, els més petits de les colles castelleres tenen el seu protagonisme en una diada en que hi participen els membres de les colles menors de 16 anys. Enguany la principal novetat era que les colles locals convidaven a una altra colla, amb la qual cosa eren sis les formacions a plaça. Castellers de Vilafranca van convidar els Capgrossos de Mataró, els Xicots a la Jove Castellers de Sitges, i la Jove de Vilafranca als Xiquets del Serrallo.

Una diada molt àgil i que en poc menys d’una hora va veure completats els seus castells. Amb l’alcalde i el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca presidint l’actuació, i molta gent a la plaça, cada una de les colles va fer dues rondes pròpies i una darrera de conjunta amb la colla convidada.

Pel que fa als castells, se’n van veure molts amb agulla, ja que la voluntat de les colles era fer pujar el màxim de canalla a les seves construccions. Els Verds van completar els 3 i 4 de 5 amb agulla simultanis en primera ronda i després el 5 de 5 amb agulla. Els Capgrossos van fer 4 de 5 amb agulla i 9 de 4; i aquestes dues colles en la ronda conjunta el 7 de 5 amb dues agulles. Els Xicots van completar 3 de 5 amb agulla i 5 de 5 amb agulla, Jove Castellers de Sitges el 3 de 5 i el 7 de 4 i en ronda conjunta el 4 de 5. Finalment la Jove de Vilafranca va fer la torre de 4 i el 3 de 4, mentre que els Xiquets del Serrallo el 4 de 5 amb agulla i el 3 de 5 amb agulla; en ronda conjunta els va quedar en intent el 3 de 5.

Des dels Xiquets del Serrallo, la Gina que feia de cap de colla explicava que feien tot el possible per tal que pugi el màxim de canalla.

La Carla, que feia de cap de colla de la Jove de Vilafranca comentava que havien convidat els del Serrallo ja que és una colla amb la que tenen bones relacions.

Des dels Capgrossos de Mataró valoraven molt positivament aquesta iniciativa, com comenta la Judit, que feia de cap de colla.

Els Xicots feien també un bon balanç de la jornada, destacant que havien pogut fer els castells que tenien previstos. L’Enol i el Dani son els responsables dels petits.

Des de la Jove de Sitges comentaven haver-se sentit molt còmodes en la diada.

Finalment, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach que seguia la diada des de plaça comentava que era una molt bona experiència.

En definitiva una diada que va permetre als membres de les colles castelleres menors de 16 anys poder tenir el seu protagonisme en una jornada que en caure en diumenge ha facilitat aquesta iniciativa de convidar colles de fora. Caldrà veure si l’any vinent, en que el dia 1 s’escau entre setmana, es pot repetir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: