Diumenge, 23 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Maria Eugènia Gay reclama amb urgència una fiscalia pròpia pels jutjats de Vilafranca

La degana del col·legi de l’advocacia de Barcelona ha participat en el Fórum de la Federació Empresarial del Gran Penedès on ha parlat de diferents qüestions relacionades amb la justícia.

Per exemple s’han analitzat les dades de les detencions realitzades aquest estiu al Garraf i a l’Alt Penedès, comparant-les amb els dos anys anteriors. El nombre de detencions realitzades al Garraf quasi s’ha doblat en només dos anys. Mentre que a l’Alt Penedès ha crescut en un 88%. Segons dades comunicades al col·legi de l’advocacia de Barcelona, entre l’1 de juliol i el 15 d’agost es van produir 85 detencions a l’Alt Penedès, 40 més de les que es van realitzar en el mateix període de 2017. Pel col·legi de l’advocacia de Barcelona, que gestiona el torn d’ofici, aquestes dades confirmen que el problema de seguretat i el de les multi reincidències delictives no estan centrats només en a la ciutat de Barcelona sinó que es fan extensius al territori.
Maria Eugènia Gay ha fet especial incidència en la poca inversió que es fa en infraestructures i personal per agilitzar una administració que es troba saturada. En aquest cas troba incompressible que els jutjats de Vilafranca hagin de compartir la fiscalia amb els de Vilanova.
la degana del col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha reclamat a l’administració que resolgui amb urgència aquesta situació de manca de fiscalia als jutjats de Vilafranca. També ha explicat davant l’empresariat del Penedès i Garraf que la saturació de la justícia haurà de passar per resoldre molts dels expedients per la via de la mediació. Aquesta via pot resoldre conflictes de forma més ràpida i eficient que la via judicial. En aquest sentit ha recordat que després dels judicis hi ha moltes dificultats per executar les sentències
Maria Eugenia Gay també ha recordat als empresaris que un procès de Mediació és més ràpid, s’ha de tancar en sis mesos, i també més econòmic per a les parts.

Programació

Ràdio Vilafranca

19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas
20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna

Penedès Televisió

18:00
Carnaval
Rua de Santa Margarida i els Monjos
20:00
En joc
Cap de setmana esportiu
21:30
Al dia
Informació general de Catalunya

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: