Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Malgrat la pluja es va fer l’ofrena floral dimarts al vespre al Monument a Lluís Companys

L’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal, i diversos partits polítics van fer dimarts al vespre sota la pluja l’ofrena floral a Lluís Companys.

Un cop acabada la conferència institucional a l’Ajuntament, i malgrat la pluja que anar caient tot el vespre a Vilafranca, les autoritats municipals i diferents entitats van complir amb l’habitual ofrena floral al monument a Lluís Companys de la Rambla de la Girada.

En primer lloc els regidors de l’Ajuntament de Vilafranca, amb l’alcalde Pere Regull al capdavant, van fer la seva ofrena floral al peu del monument. Acte seguit va ser el torn del Consell Comarcal, i després també van fer les seves ofrenes el PdeCAT, ERC, Vilafranca en Comú, l’ANC, Omnium, la Societat El Coro, l’Institut d’Estudis Penedesencs i l’Associació de Veïns del Poble Nou.

Pere Regull aprofitava per fer una crida a la participació en els actes del dia següent a Barcelona, mostrant suport als presos i exiliats més enllà dels partits polítics com a mostra d’unitat per la democràcia i les llibertats.

En nom d’ERC, la regidora Mònica Hill posava èmfasi en la demanda de llibertat per els presos i el retorn dels exiliats, i demanava tornar a omplir els carrers amb la demanda de llibertat i democràcia.

Els qui també van participar de l’ofrena dimarts al vespre eren els membres de Vilafranca en Comú. El seu regidor Ramon Arnabat recordava que un any més calia demanar la llibertat i el retorn de presos i exiliats. Des de VeC apostaven per recuperar la unitat de la celebració del 11 setembre.

Finalment, des d’Omnium Alt Penedès, el seu president Jordi Parellada feia també una crida a sortir novament el carrer. Recordava que en pocs dies es coneixerà la sentència del judici al procés, i que cal mantenir l’esperit de reivindicació.

L’ofrena la van finalitzar els Músics per la Llibertat, que sota els paraigües per protegir-se de la pluja, van oferir les seves peces habituals acabant amb el cant dels segadors per part de tots els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: