Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llach acompanya l’Entesa de l’Alt Penedès a la presentació del Debat Constituent

Debat Constituent es troba en una nova fase amb l’articulació de la coordinadora d’enteses.

La coordinadora és un òrgan que aplega els diferents nuclis al territori, vol consolidar l’estructura territorial i impulsar els debats. La coordinadora està formada pels exmembres del consell assessor, com Lluís Llach que aquest diumenge ha estat a Vilafranca acompanyant els integrants de l’Entesa de l’Alt Penedès en la presentació del projecte. Llach ha detallat que aquest projecte de participació ciutadana determinarà les bases sobre les quals s’hauria de fer la constitució que volen per Catalunya, però no faran un text legal en si.
Respecte als fets de la setmana passada, amb la detenció dels CDR, Llach constata que l’Estat es salta la democràcia.
En relació al Debat Constituent, es preparen set jornades formatives sobre cada àmbit de debat. Entre el setembre i l’octubre es fan set jornades formatives per donar eines sobre els eixos en què s’estructuraran els debats.
La primera es va celebrar a Tortosa i s’ocupava del territori, recursos naturals, sectors estratègics i empreses públiques.
La nova fase s’engega després que el Govern aprovés la dissolució del Consell Assessor per a l’impuls d’un Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, un cop presentat l’informe al Govern de la feina desenvolupada des de l’octubre del 2018. El procés participatiu que fa el moviment del debat constituent s’espera que acabi durant la primavera del 2020, quan el Fòrum Cívic i Social presentarà les seves conclusions al Parlament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: