Dilluns, 10 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca demanarà explicacions per la presència soldats armats a la Girada

ERC i la CUP a través de twiter van denunciar els fets a les xarxes socials.

A través d’un twit l’Ajuntament anuncia que demanarà responsabilitats a les autoritats competents per la presència dissabte de més de cent soldats amb equipament de feina i armament sense haver-ho posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra ni de l’Ajuntament de Vilafranca.
Al matí va cridar l’atenció als ciutadans que van veure un grup de militars comprant en el supermercat Mercadona del barri de la Girada i prenent unes cerveses en una terrassa que hi ha davant d’aquest establiment comercial amb les armes a terra. Les fotografies es van fer virals a les xarxes socials. Corrien rumors, fins i tot , que es podria tractar d’un comiat de solter o d’una broma.
L’exèrcit espanyol ha confirmat que es tractava de militars de la Legió que tornaven d’un desplegament de França. El Ministeri de Defensa obrirà una investigació en haver vist les les imatges de soldats prenent cervesa amb armes llargues al terra.
El grup de militars viatjava en autocar i va parar a Vilafranca per permetre el descans dels conductors.
El mateix dissabte a través deles xarxes socials ERC i la CUP ho van denunciar. Els republicans exigien explicacions a la Delegació del govern espanyol per la conducta dels soldats bevent alcohol a la via pública amb les armes llargues al costat i a terra i denunciaven “l’estratègia del Règim del 78 d’atemorir a la població catalana amb desplegaments militars als carrers”, mentre que la CUP exclamava “No volem militars ni a Vilafranca ni enlloc!”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: