Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Torrelavit dona suport als pagesos davant la crisi del preu del raïm

L’Ajuntament de Torrelavit dona suport als pagesos davant la crisi del preu del raïm

L’Ajuntament va aprovar dilluns una moció conjunta del govern i l’oposició on els tres grups expressen els seu suport a l’aturada convocada pel 5 de setembre.

L’Ajuntament de Torrelavit se suma a les entitats i ajuntaments que aquests dies s’han alineat amb els pagesos davant l’actual crisi pel preu del raïm provocada per la decisió unilateral de les empreses majoristes del cava de tornar als preus de finals dels anys 90, pagant entre els 0,30 i els 0,35 euros.
L’Ajuntament va aprovar dilluns una moció conjunta del govern i l’oposició on els tres grups expressen els seu suport a l’aturada convocada pel 5 de setembre i la resta d’accions que els pagesos duguin a terme, a través dels sindicats i assemblees, per aconseguir un preu digne del raïm i del vi.
L’Ajuntament demana al Departament d’Agricultura de la Generalitat que intervingui per evitar que el raïm es pugui pagar per sota del preu de cost, que el Departament de Territori i Sostenibilitat acceleri el desenvolupament del Pla Territorial del Penedès i que es constitueixi una Taula del Penedès per definir estratègies conjuntes que permetin recuperar el valor del pagès i del sector vitivinícola així com la promoció del territori mitjançant el turisme sostenible. L’ajuntament de Torrelavit es posa a la disposició dels pagesos per col·laborar en la defensa d’un sector que considera estratègic des del punt de vista econòmic i urbanístic per al futur del Penedès.
Amb l’aprovació d’aquesta moció l’ajuntament de Torrelavit convoca tots els veïns a concentrar-se a la plaça del Casal de Cultura aquest dijous, 5 de setembre, coincidint amb l’aturada dels pagesos, a les set de la tarda, com a mostra de suport al sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: